Gezi ve Seyahat Blogu

Bizyineyollarda Seyahat Blogu – Gezmek Çok Güzel

Yüzlerce gezi rotası ve seyahat noktalarından merak ettiğiniz birini seçerek lokasyon hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca gezi bloğu içeriğinde seyahatleriniz öncesinde ve sonrasında hayat kurtaran ipuçlarına değindiğimiz yazılara göz atabilirsiniz.

• Gezi ve Seyahat Blogu
Şile'de Gezilecek Yerler
Şile, İstanbul'a çok yakın konumda bulunan tatil ve stres atmak için harika bir yer. İstanbul'dan bunalan kent sakinleri özellikle hafta sonlarında kaçamak yaparak günü birlik Şile'yi ziyaret etmektedir. Deniz, Kum, Güneş, Ormanı, Limanı, İskelesi, Plajları ve tarihi taş kaldırımlı sokakları ile tam bir stresten arınma ..
İtalya'ya Gitmeden Önce
Avrupa'yı Orta Çağ karanlığından kurtaran Rönesans döneminin çizgilerini baskın bir şekilde görebileceğiniz İtalya gezisine çıkmadan önce yapmanız gereken hazırlıklar nelerdir? İtalya seyahatine tam anlamıyla hazır şekilde gitmek için detaylar yazı içeriğimizde. ..
Adrasan Çoban Limanı
Çoban Limanı, yaklaşık 100-120 metre genişliğindeki berrak denizi, yeşili ve sakin doğası ile harika bir doğal atmosfer sunuyor bizlere. Adrasan Koylar Turunda ikinci duraktır. Burada ayağınızı basabilecek bir kumsal yada plaj bulunmaz. Kıyı kayalık ve deniz oldukça derindir. Dev bir havuza benzediği için yüzücüler burada ..
Porto Ceneviz Koyu
Adrasan Koylar Rotasındaki unutamayacağınız koylardan birisidir Porto Ceneviz Koyu. Eski çağlarda deniz korsanları burayı barınma amaçlı kullandığı için Adrasan Korsan Koyu olarakta bilinmektedir. ..
Sazak Koyu Plajı
Türkiye'nin eşsiz koylarından biri olan Sazak Koyu ve onun cenneti kıskandıran bakir manzarasına şahit olduğunuzda kendinize bu soruyu mutlaka soracaksınız. Neredeyim ben? Antalya'nın Kumluca ilçesi Adrasan beldesinde bulunan günübirlik tur tekneleri ile bu harika manzaraya yakından tanık olabilirsiniz. ..
Phaselis Güney Limanı Panoramik
Phaselis Antik Kent; Kemer, Tekirova ve Çamyuva'ya çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Antalya şehir merkezine 50 km uzaklıkta bulunan Phaselis Antik Kent M.Ö. Yedinci yüzyılda Rodoslular tarafından kurulmuştur. Günümüze kadar geçen yıllara sapasağlam ulaşmayı başarmıştır. Phaselis Antik Kenti ziyaret etmeden önce size rehberlik edeceğini düşündüğümüz ..
• Uçak Seyahatiniz Kabusa Dönmesin
Yurt içi veya yurt dışı seyahatlerde uçuş korkunuz mu var? Sizler için en kötü durum senaryolarını ve çözüm yollarını araştırdık. Havayolu yolculuklarında sizi rahatlatacak ve güvenli bir şekilde gitmek istediğiniz yere kadar size eşlik edecek seyahat tüyoları. ..
• Delft Gezilecek Yerler
Güney Hollanda'da yer alan, Porselen ev eşyaları, geleneksel Hollanda peyniri ve rönesans tarzı tarihi binaları ile ön plana çıkan Delft şehri. Aynı zamanda ünlü ressam Vermeer'in de yaşadığı yer olan Delft tam bir butik sanat şehri. Bir çok müze, heykel, sanat galerisi, kilise ve sarayın ..
• Safranbolu Gezilecek Yerler
Adını, Safran adlı bitkiden alan Safranbolu için hazırladığımız Gezi Rehberi. Dünya Kültür Mirası olan ve Unesco tarafından koruma altına alınmış olan tarihi Safranbolu Evleri, Cinci Han, Cinci Hamamı, Safranbolu Kanyonu, İzzetpaşa Camisi, İncekaya Su Kemeri ve Büyük Safranbolu Çarşısı tarihi katmanı oluşturmaktadır. Bunun yanısıra Safranbolu'nun ..
Granada Geleneksel Ev
Granada, İspanya'nın Endülüs bölgesinde bulunan ve Elhamra dahil bir çok tarihi başyapıta ev sahipliği yapıyor. Granada'da gezilecek o kadar çok yer var ki hangisinden anlatmaya başlasam bilemedim. Albayzın, Medina Square, Sacromonte Town, Flamenko ve daha fazlası. ..